Завантажте мобільний додаток сайту

У нідерландському місті Гілверсюмі у дворі церкви священник і бургомістр висадили соняшники в пам’ять про загиблих у збитому над Донбасом літаку «Боїнг-777». Про це Nikopolnews дізнався з сюжету «Радіо Свобода».

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, яскраво-жовті квіти виростили з донбаського насіння, взятого з поля, на яке впали уламки збитого лайнера. П’ять років тому в тій трагедії загинули 15 мешканців цього міста.

Через п’ять років – ми все ще переповнені смутком,

- каже мер міста Пітер Броертьес

Протягом п’яти років після катастрофи соняшники з’явилися не тільки перед церквою, а й на перехрестях, перед вокзалом і у самому центрі міста перед ратушею. Тут же і монумент – соняшники, який символізує загиблих земляків.

Нагадаємо, 17 липня 2019 була п’ята річниця з дня, коли в небі над Донбасом був збитий літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур. Всі 298 осіб, які перебували на борту загинули, серед них – 80 дітей.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне