Завантажте мобільний додаток сайту

З повідомлення УНН Nikopolnews дізнався, що у неділю, 21 липня, до України повернувся Артемій Сурін – мандрівник, бренд-амбасадор України, який вперше в історії держави здійснив навколосвітню подорож. 

Згідно інформаціїї, яку отримав Nikopolnews, подорож під назвою «Big Circle» почалася 15 жовтня 2018 року і тривала рекордні 280 днів. Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож за канонами Лондонської королівської географічної спілки: він побував на всіх шести континентах, у 40 країнах і перетнув всі меридіани планети. Також Сурін двічі перетнув екватор й подолав 100 тисяч кілометрів землею, річками, морями і океанами.

Кожен з континентів Артемій Сурін знімав на відео з використанням дрона. І це теж новинка у світовому мандрівному русі – адже це перша навколосвітня подорож без авіаперельотів, де всі континенти зняті на відео дроном.

Під час свого «Big Circle» Артемій Сурін став першим українцем – членом почесної всесвітньої спільноти мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco, що об’єднує видатних сучасних дослідників та мандрівників. А ще –подолав цілу низку візових та бюрократичних перепон у подорожі. Не обійшлося й без прикрощів – Андрій Сурін був незаконно заарештований та ув’язнений в Іранській тюрмі за звинуваченням у шпигунстві. Однак завдяки зусіллям українських дипломатів його вдалось звільнити. Після виходу з в’язниці він відмовився припинити свою подорож, або використати літак для повернення в Україну, і здійснив намічений план до кінця.

Як зауважує Книга рекордів України, найближчим часом вийде багатосерійна відео-версію рекордної подорожі «Big Circle». А поки що відео, зняті  Андрієм Суріним, можна переглянути на його youtube-каналі.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне