Завантажте мобільний додаток сайту

У 2020 році на забезпечення медичної ланки Нікополя виділено 96, 6 мільйонів гривень. Про це NikopolNews повідомляє з посиланням на публікацію Марії Полоз, яка провела моніторинг ситуації в рамках програми «Прозорий бюджет – не розкіш».

Як стало відомо NikopolNews , вказана сума включає в себе фінансування з міського бюджету, субвенції з державного та обласного бюджетів. Марія Полоз звертає увагу на те, що на благоустрій у Нікополі виділено 115,9 мільйонів гривень на 2020 рік, тобто на 20 мільйонів більше, ніж на медицину.

Що саме покривають витрати на медицину?

Перш за все - первинну медичну допомогу.

Тобто звернення до сімейного лікаря і базові обстеження, з якими можна ознайомитися ТУТ.

З 1 квітня задіяла Програма медичних гарантій, яка чітко визначила, що має бути безкоштовним при звернення до лікаря вторинної медичної допомоги.

Всі медичні заклади Нікополя, крім стоматологічної лікарні діють в рамках програми, це означає, що маючи на руках направлення від сімейного лікаря, пацієнт зможе отримати консультацію у профільних спеціалістів для дітей і дорослих, невідкладну стоматологічну допомогу та медреабілітацію.

При цьому, отримавши направлення, пацієнт може сам вибирати, до якого конкретно лікаря йти, не обов’язково за місцем проживання.

Безкоштовним є обстеження дорослих для раннього виявлення онкозахворювань (мамографія, бронхоскопія тощо); діагностика та хіміотерапія для дітей і дорослих; діагностика та радіотерапія для дітей і дорослих; екстракорпоральний гемодіаліз (метод очищення крові).

Що стосується лікування в лікарнях, то безоплатними має бути хірургія в стаціонарі для дітей і дорослих; стаціонарна допомога дорослим і дітям з нехірургічними захворюваннями; допомога при гострому мозковому інсульті та інфаркті.

Безкоштовними мають бути пологи та медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках.

Також на безоплатній основі має проводитись медична реабілітація для передчасно народжених або народжених хворими немовлят.

Також для пацієнта безкоштовною має бути психіатрична та наркологічна допомога для дітей і дорослих у стаціонарі.

До переліку безкоштовних медичних послуг входить лікування туберкульозу, діагностика, лікування та супровід людей, які живуть із ВІЛ.

У перелік безкоштовних медпослуг також включена медреабілітація для дітей і дорослих з ураженням рухового апарату/нервової системи.

Безоплатно має проводитись реімбурсація лікарських засобів.

Передбачається, що паліативна та мобільна паліативна допомога для дітей і дорослих також буде проводитись за рахунок держави.

А ось, якщо направлення у вас немає або не підписана декларація з сімейним лікарем, то безкоштовним буде лише екстрене звернення до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, нарколога і психіатра.

Марія Полоз зазначає, що відповідно до бюджетної програми від 05.06.2020 р. у 2020 році також заплановано витратити 19 247 000 грн на придбання медичного обладнання та 862 000 грн – на придбання комп’ютерної техніки.

Рекламные блоки на нашем сайте позволяют нам быть независимым СМИ, а вам – получать оперативную и не проплаченную никем информацию. Просматривая рекламу, вы вносите свой вклад в развитие независимой журналистики Украины

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне