Завантажте мобільний додаток сайту

Представники Місії ОБСЄ вивчають релігійну ситуацію в Нікополі. Про це Nikopolnews дізнався від Благочинного Нікополя і району ПЦУ ігумена Меркурія (Скорохода).

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, візит спостерігачів місії ОБСЄ до Нікополя відбувся з метою ознайомлення зі станом міжрелігійної та міжнаціональної ситуації в регіоні, методами і формами співпраці органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами.

У ході спілкування благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) розповів про відносини духовенства з органами влади, як на на місцевому так і на районному рівні, а також поінформував про кількісний склад релігійних громад Православної Церкви України на Нікопольщині, роботу Недільної школи, волонтерського центру, а також про першу громаду в с. Шевченкове, яка перейшла з Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Під час зустрічі було обговорено стан міжконфесійних відносин, а також діяльність духовенства і вірян Нікопольського благочиння ПЦУ з надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та соціальним закладам на території бойових дій на Донбасі.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне