Завантажте мобільний додаток сайту

Як стало відомо Nikopolnews, у селі Шевченкове Нікопольського району 1 серпня відбулось незабутнє свято. Цей день став особливим для місцевої громади, адже нині, з нагоди престольного свята, освятили храм на честь преп. Серафима Саровського. Про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ ігумен Меркурій (Скороход).

«З благословення Керуючого Дніпропетровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона ієрейський чин освячення храму та Божественну Літургію очолив благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) у співслужінні благочинного міста Покров протоієрея Івана Назарика, настоятеля храму Різдва Христова протоієрея Миколи Бурядника, настоятеля Свято-Троїцького храму м. Нікополь ієромонаха Олексія (Петренко) та настоятеля храму на честь Покрови Божої Матері ієрея Павла Черкасова. 
На це дійство також прибули козаки Затопської січі, воїни – захисники України, парафіяни нікопольських храмів Православної Церкви України. 
Радісну подію з жителями села розділили Голова сільської об'єднаної територіальної громади Проточенко Александр Викторович та староста села Шевченкове Лукаш Володимир Миколайович разом з депутатами сіл Лошкарівки, Шевченкове та Новософіївки. 
По завершенні богослужіння духовенство Покрову та Нікополя привітали громаду та подарували храму духовні святині.
Після Божественної літургії на віруючих чекав смачний козацький куліш, який приготували козаки Затопської січі. 
Ця історична подія залишиться в пам’яті кожного з парафіян, адже сьогодні здійснилася їхня велика мрія – мати свій храм, де буде прославлене Ім’я Господа Нашого Ісуса Христа рідною українською мовою.
Від імені фундаторів храму висловлюю найщиріші слова невимовної подяки всім нашим жертводавцям, що відгукнулись на розбудову української святині в козацькому краї», — йдеться в повідомленні.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне