Завантажте мобільний додаток сайту

“Повір у себе”. Під такою назвою в школі № 9 міста Покров пройшла виставка творчих робіт дітей з особливими освітніми потребами, повідомляє NikopolNews , посилаючись на офіційний сайт Покровської міської ради.

Зазначається, що за останні п'ять років місто зробило вагомий крок у напрямку соціалізації дітей з особливими потребами. У закладах освіти Покрова навчається понад три сотні таких дітлахів. Їхній психолого-педагогічний супровід забезпечують спеціалісти корекційної освіти, практичні психологи та соціальні педагоги.

За ці роки інклюзивні класи з'явилися у кожній школі. На базі СЗШ №6 та №9 функціонують спеціальні класи інтенсивної педагогічної корекції, а також ресурсні кімнати. Інноваційні медіатеки отримали СЗШ №6 та НВК №2. Крім того, вже кілька років у Покрові діє інклюзивно-ресурсний центр, який забезпечує права на здобуття освіти дітей з особливими потребами віком  від 2 до 18 років.

Дана робота не припиняється.

Так, у загальноосвітній школі № 9 у період з 2 по 6 лютого проходить тиждень корекційної освіти під загальним гаслом "Повір у себе". Як зазначає директор закладу Ольга Матвєєва, сьогодні у школі навчається понад 70 дітей з особливими освітніми потребами.

Тиждень корекційної освіти передбачає цілий ряд різноманітних заходів. Зокрема, проводяться уроки доброти й толерантності. У свою чергу вчителі особливих класів презентують свою роботу, розповідають про досягнуті результати.

За словами Ольги Матвєєвої, найбільше досягнення реабілітаційних класів полягає в соціалізації особливих дітей. Це також формує необхідне сприйняття вихованців інклюзивних класів у всіх учнів школи, які розуміють наскільки важливим є підтримувати та допомагати їм.

Цього тижня тут була організована виставка творчих робіт особливих учнів  під гаслом "Повір у себе". Побачити їхні вироби могли усі охочі.

За словами вчителя-дефектолога Антоніни Тараненко, для її вихованців це дуже важливо.

“Так ми розвиваємо у них можливість закріплювати ту чи іншу інформацію через діяльність дрібної моторики. Це розвиває у них пам'ять, мовлення, мислення, увагу та уяву”,

— розповідає педагог.

Це підтверджує і вихователь реабілітаційних класів Алла Ковальчук:

“Ми намагаємося залучати дітей до таких акцій, аби підвищувати їхню самооцінку. Звісно, допомагаємо їм при створенні робіт, але наші діти вже добре клеять, вирізають і вміють працювати з різними матеріалами. “Повір у себе” своє назвою відображає нашу головну мету. Ми усі прагнемо, щоб такі діти повірили у себе, не зневірилися, відчували себе членами колективу і суспільства”.

Історія людської цивілізації почалася з милосердя, коли суспільство усвідомило важливість життя і поваги до особистості кожної людини. Сьогодні інклюзія є одним з важливих напрямків роботи системи освіти Покрова. Адже кожна дитина повинна мати шанс на отримання необхідного рівня освіти. І подібні заходи зайвий раз підтверджують вірність цьому принципу,

зазначають у прес-службі міського голови Покрова.

Раніше ми повідомляли: На Дніпропетровщині у школі зібрали колекцію з понад півтисячі квітів (фото)

Щоб оперативно отримувати новини Нікополя і регіону, підписуйтесь на наш Телеграм

Копіювати посилання на матеріал
Автор: Администратор

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне