Завантажте мобільний додаток сайту

23 листопада відбулося пленарне засідання першої сесії Покровської міської ради 8 скликання. Про це NikopolNews повідомляє, посилаючись на офіційний сайт міста.

Відповідно до законодавства, перше засідання новообраної ради відкрила голова міської територіальної виборчої комісії Тетяна Хомуненко та оголосила офіційні результати місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Згідно постанови територіальної виборчої комісії від 28 жовтня № 433,  обраним міським головою визнано Олександра Шаповала. Його кандидатуру підтримали 78,95% виборців, які взяли участь у голосуванні.

Свою другу каденцію міський голова розпочав  з  прийняття Присяги посадової особи місцевого самоврядування.

На сесії також було визнано повноваження 34 новообраних депутатів Покровської міської ради. До її складу увійшли представники п’яти обласних організацій політичних партій:

  • «Слуга народу» (29,43%), 
  • «За життя» (26,84%),
  • «За майбутнє» (16,35%),
  • Блок Вілкула «Політична перспектива» (6,28%),
  • «Європейська солідарність» (5,65%).

Присутні 29  обранців отримали посвідчення і поставили підписи під присягою. За традицією, текст присяги депутатів Покровської міської ради зачитав старший за віком депутат новообраної ради, у нинішньому складі це Анатолій Шкіль.

Після цього право ведення засідання перейшло до міського голови. Взявши слово, Олександр Шаповал ще раз подякував покровчанам за підтримку і довіру, яку пообіцяв виправдати справами на благо міста. Також закликав новообраних депутатів  відкинути  політичні уподобання та амбіції. Керуватися в роботі лише інтересами покровчан та міста.

Усі питання черги денної першої сесії нового скликання мали установчий характер.

Обранці затвердили регламент Покровської міської ради. Шляхом таємного голосування, переважною більшістю обрали секретарем міської ради Сергія Курасова.

Було  прийнято Положення про п’ять   постійних депутатських комісій, утворено їх та затверджено персональний склад.

  • Комісію з питань безпеки і оборони, депутатської діяльності та зв’язків з громадськістю  очолив Олександр Кодрін. 
  • Головою комісії з питань благоустрою, житлово-комунального господарства та енергозбереження, транспорту та зв’язку, розвитку промисловості та підприємництва став Анатолій Пастух.
  • Комісію з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, реалізації державної регуляторної політики – Ганна Відяєва.
  • Алла Тиква - очільницею  комісії з питань містобудування та архітектури, землекористування та охорони навколишнього природного середовища. 
  • Головою комісії  з питань соціального захисту населення та молодіжної  політики, освіти та охорони здоров’я, культури  та спорту обрано Тетяну Сударєву.

За поданням міського голови та за результатами голосування заступниками  міського голови  залишаються Олександр Чистяков, Наталія Бондаренко та Андрій Маглиш, керуюча справами виконкому – Ганна Відяєва.

Також на сесії було утворено виконавчий комітет Покровської міської ради 8 скликання, визначено його чисельність та затверджено персональний склад.

Щоб оперативно отримувати новини Нікополя і регіону, підписуйтесь на наш Телеграм

Раніше ми повідомляли: Мэр Покрова обратился к горожанам из-за вспышки коронавируса
Копіювати посилання на матеріал
Автор: Администратор

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне