Завантажте мобільний додаток сайту

У 35 містах і селах країни благодійники почали купувати продукти для самотніх літніх людей, аби привернути увагу кожного до тих, хто живе на копійки.  Про це  Nikopolnews дізнався з сюжету ТСН на 1+1.

Як стало відомо Nikopolnews, до акції долучалися небайдужі українці – загалом за день пожертвували на гостинці понад 100 тисяч гривень.

Благодійниця Марія та самотня 85-річна киянка Поліна Петрівна знайомляться у супермаркеті.

«Я дар мови втратила», - зізнається бабуся. Вона каже, що таку допомогу одержує вперше в житті та просто не вірить своїм очам. Подібні до неї пенсіонерки, як правило, мають по 40-50 років робочого стажу, однак на пенсію в 2-3 тисячі гривень ледве виживають – доношують лише старі речі й завжди рахують, скільки витратять на їжу. 

Ініціатори акції пояснюють, що спокійно пройти повз цю ситуацію просто не могли: «До 70% крадіжок у продуктових супермаркетах скоюють, на жаль, люди похилого віку. У нас був шок. Ми не знали, що робити з цією інформацією. Вона неофіційна, бо крадіжки до 200 гривень і поліцію не викликають – тобто це така внутрішня інформація, котрою володіють ритейлери». Гроші для літніх людей благодійники збирають заздалегідь через інтернет і дивуються, що найчастіше до акції долучаються далеко не заможні українці. Однак добру справу підтримують і зірки. «Те, що ми робимо – це щоби стало нормою і кожен із нас зміг робити, просто допомагати один одному. Люди не звикли просити про допомогу і не звикли приймати, є небезпека, щоби комусь не зіпсувати настрій. Часто підходиш і кажеш: доброго дня, ми допомагаємо бабусі – я вам не бабуся», - кажуть активісти.

Уперше до акції долучився  Андрій – один із наймолодших учасників, якому 10 років: «Вам допомогти?» Ця увага діє на серця краще, за витрачені гроші. «Це те, що за межі переходить. Я думала, що вже все загубилось, розчинилось. Виявляється, ні», - не стримує сліз одна з пенсіонерок. Нерідко такі зустрічі завершуються сльозами, бо старенькі зізнаються, що зневірилися. «Незручно мені. Не звикли ми до такого», - кажуть літні люди. 

Активісти пропонують усім бажаючим приєднуватися та допомогати тим, хто цього потребує.

Копіювати посилання на матеріал

Національна служба новин - Новини України

×

Повідомлення

Failed loading XML...attributes construct errorCouldn't find end of Start Tag rss line 1Extra content at the end of the document

Зараз популярне